סדנת בישול ביוון

סדנת בישול ביוון למי שמתכנן בטיול הבא שלו ליוון לבקר בחצי האי פיליון, ולמי שכבר נמצא נמצא בעיצומו של טיול ביוון, ומזדמן או מתכנן לעבור או לשהות בחצי האי פיליון, אנו מציעים סדנאות בישול בנות מספר שעות במבחר נושאים. הסדנאות נערכות בחווה ייחודית המגדלת ירקות אורגניים, צמחי תבלין ופירות. במקום גם פינת חי ופינת ליטוף. חלקן של הסדנאות מתאים גם למשפחות וילדים. בסדנה מספר קטן של משתתפים והיא מעצימה את החוויה היוונית שלכם בטיול ליוון.

סדנאות בישול בחצי האי פיליון

  1. הכנת מאפה יווני פילו תוצרת בית – chortopita או spanakopita

בסדנה תלמדו להכין את המאפים המפורסמים  chortopita או .spanakopita פאי העשוי בצק פילו מסורתי תוצרת בית, במילוי ירקות טריים ועשבי תיבול שזה עתה קטפתם בחווה. הירקות ועשבי התיבול עוברים אידוי ומלווים בניחוח עדין של טריות. בתום ההכנה אופים בתנור המוסק בעץ.  לאחר ההכנה מסבים לשולחן לארוחה שמחה  מעשי ידיכם, בתוספת  סלט יווני משובח ויין.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים   מחיר– 60 אירו למשתתף

  1. מה הולך טוב עם Tsipouro או אוזו (משקה יווני מקומי)

בסדנה תכירו מתכונים של רב המטבלים היווניים המסורתיים (meze) שילוו את המשקה שלכם. מכינים יחד סלט חצילים  (Melitzanosalata) טסאזיקי  ((Tzatziki  ומעדן גבינה מתובלת  (Tirokafteri).

מוגש בצלחות קטנות, צרוף מושלם למשקאות הלאומיים של יוון-אוזו וצ'יפורו.

ימאס !!! (מה שאומר "לחיים")

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 60 אירו למשתתף

  1. פינוקים יווניים מתוקים – Loukoumades

מתוקים בטעם זהב… בסדנה זו לומדים כיצד להכין "לביבות" – עוגה מטוגנת יוונית, האידיאלית והפופולרית עם הדבש ואגוזי מלך – Loukoumades (פריך מבחוץ ורך מבפנים),  ו- חלבה  (Halvah) מעדן עשוי סולת.

תיהנו מניחוח  הדבש וממעלות שמן הזית בצד ספל קפה יווני  אמיתי וארומטי. תוכלו לבחור גם  בתה הרים או תה מצמחי תבלין  או אפילו כוס של יין מתוק.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים I  מחיר- 60 אירו למשתתף

  1. לגלות את סודות שמן זית של הר פיליון

סדנת טעימות – תתוודעו לכמה סוגים של שמן זית כתית המעולים, בלוויית "חטיפים" טעימים בחווה המקומית.

אופציונלי, ביקור (סיור מודרך) במוזיאון שמן הזית בכפר  Katichori.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 60 אירו למשתתף

  1. טעימת יינות מהיקבים המקומיים בתסליה

בסדנה הזו המתקיימת בחווה החקלאית, תחשפו ליינות המעולים (vin de coteaux) המיוצרים  בהרי  Thessaly. סומליה מקצועי יציג סדרת יינות מקומיים אותם תטעמו ביחד עם שלל גבינות מקומיות טעימות.

אופציה לסיור מודרך ב- "Milea Estate" Lazaros Karipidisak    בכפר ארגלסטי   Argalasti.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 80 אירו למשתתף

  1. מבשלים    Lathera (Ladera)חגיגה של טעמים וצבעים

מפגש היכרות מרגש עם מבחר תבשילים על בסיס ירקות מקומיים העשויים בשמן זית מעולה, עגבניות טריות וצמחי תבלין. ישנם מתכונים יווניים רבים בהם ירקות מבושלים בשמן זית ועגבניות יחד עם עשבי תיבול.

זוהי חגיגה אמיתית של צבעים וטעמים. בסדנה תלמדו כיצד לתבל את תבשיל הירקות בעשבי תיבול תוצרת האדמה  הפורייה (טימין, אורגנו, רוזמרין, עלי דפנה) לימון ושמן זית.

אפשרות לבחור באחת מחמש המנות:

  • עגבניות ופלפלים ממולאים (Gemista)
  • עלי גפן ממולאים (Dolmathakia)
  • עלים ירוקים (חורטה) שנקטפו ידנית בהר פיליון עם ביצים מטוגנות (Avga chorta)
  • ירקות אפויים בתנור (Briam)
  • שעועית ירוקה – פסולקיה (Fasolakia)

לאחר סיום ההכנות מניחים על השולחן ומגישים אותו עם סלט יווני וסטראפטסדה – חביתה יוונית (ביצים מקומיות, מקושקשות עגבניות טריות ושמן זית).

משלבים עם כוס יין לבן כדי להגיע לרמה מעולה של טעם.

מקנחים ביוגורט יווני עם דבש ואגוזי מלך.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 85 אירו למשתתף

  1. בישול יווני מסורתי של בשר בקדרה

נשתמש בבשר וירקות מגינה מקומית, עשוי  עפ"י מתכונים יווניים מסורתיים

ניתן לבחור אחת מהאפשרויות הבאות:

  • נקניקיות ופלפלים יוונית (Spetzofaie)
  • קישואים ממולאים עם בשר טחון ברוטב ביצים לימון (Kolokithakia gemista avgolemeno)
  • עוף או כבש עם פסטה אורזו (Giouvetsi)
  • מרק כדורי בשר (Giouvarlakia / Youvarlakia) ברוטב ביצים ולימון
  • קציצות בשר (קפטדאקיה)
  • תבשיל יווני של בשר בקר בקדירה (Beef stifado)
  • מוסקה – Moussakas המנה היוונית המפורסמת ביותר- תבשיל עסיסי עשוי חצילים, בשר טחון עם רוטב בשמל.

בתום ההכנות "פותחים שולחן", מניחים את הבישולים על השולחן בליווי סלט יווני או בסלט קישואים עם גבינת פטה ועשבי תיבול ופאי גבינה קטנים (טירופיטקיה).

משלבים כוס יין לבן כדי להגיע לרמה מעולה של טעם.

מקנחים ביוגורט יווני עם דבש ואגוזי מלך.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 95 אירו למשתתף

  1. לשים ואופים בתנור עץ (Horiatiko Psomi)

בסדנה תלמדו איך להכין לחם (Psomi), לחם גבינה ,(Tyropsomo)לחם זית (Eliopsomo) ולחם שום  – (Skordopsomo)  כאשר משתמשים בגבינת פטה, מנטה, מרווה, זיתים, שום, אורגנו ושמן זית.

שום דבר לא ישווה לטעם של לחם אפוי חם ליד כוס של תה הרים ועשבי תיבול.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 60 אירו למשתתף

  1. סוד הכנת הריבות ושימורי הפירות (Glyka tou koutaliou)

בסדנה,  תלקטו פירות וירקות בחווה מהם מכינים ריבות מסורתיות ושימורים מפירות – מוצרים עונתיים בטכניקות מסורתיות.

נהנים מהתוצרים עם קפה יווני, תה ההר או משלבים אותם עם יוגורט או גלידה.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 70 אירו למשתתף

  1. "ידיים קטנות" במטבח – בואו לבשל וליהנות עם ילדים!

אוספים ירקות ועשבי תיבול מהגינה, ביצים מהלול ומכינים סלט טרי, פשטידות גבינה קטנות וצסזיקי. בנוסף, טעימה של מיצים טבעיים מפירות העונה, כוס של מיץ תפוחים ורימונים.

מינימום  2 משתתפים, מקסימום 20 משתתפים  I  מחיר- 60 אירו למשתתף

פרטים והרשמה >> סדנת בישול בפיליון 

 

 

Comments are closed