אוכל יווני

סדנת בישול ביוון         I        טיול קולינרי משולב 

טיול ליוון אינו מושלם ללא האוכל היווני הפשוט אבל המגוון והמשובח, והוא תופס חלק חשוב בהנאה מהטיול. המטבח היווני מפורסם במגוון הגדול של המאכלים שהוא מציע, מאידך האוכל היווני המסורתי מתאפיין בד"כ בפשטותו ומתבסס על חומרי גלם טריים נגישים וברי השגה כמעט בכל מקום. המטייל ביוון אשר אינו בקיא ברזי המטבח היווני לא יישאר רעב. תמיד ניתן להתמקד ב"קלסיקה היוונית" המפורסמת בעולם כולו והכוללת: מתאבנים כמו צאזיקי tzatziki – מטבל מלפפון ויוגורט. דולמאדס עלי גפן ממולאים, סובלאקי souvlaki – מגיע בתצורת "יירו" שווארמה בפיתה יוונית ייחודית או בשיפודים – כמו שישליק אצלנו. סוגי הבשר יכולים לנוע בין בשר חזיר – השכיח ביותר – בשר בקר או עוף.
souvlakiNמבחר בצקים – עלי פילו ממולאים בגבינה טירופיטה, בתרד ספאנאקופיטה spanikopita – וגם גבינה ותרד). מנות עיקריות פופולריות הן פאסטיציו (pastitsio – פשטידת פסטה/מקרונים אפויה בבשר טחון וברוטב בשמל), עגבניות ממולאות ודגים על הגריל. מנה קבועה בתפריט היווני היא חוריאטיקי סלטה horiatiki salata – סלט כפרי, או סלט יווני בשמו הישראלי, הכולל מלפפונים, עגבניות, גבינת פטה וזיתים המהדרין מוסיפים לשמן הזית גם חומץ ריחני. יוגורט מקומי הדומה יותר לשמנת לא יחסר (יופיע גם במנות האחרונות בתוספת פירות וקונפיטורות). המוסאקה המפורסמת העשויה שכבות של חצילים ובשר טחון ואורז טעימה לחיך בטרוף. מומלץ גם לנסות את היין הלבן השולחני העממי שלהם – הרצ'ינה. כמעט כל טברנה מקומית מציעה את הרצ'ינה שלה בד"כ בטעם אורנים שולט. בכל הקשור למשקאות היווניים, לבד מהאוזו המפורסם המוצע בשלל ארומות ויצרנים שונים, ניתן למצוא גם את הראקי – "שריד מתקופת השלטון העותומאני" ואת אחיו התאום והאיכותי של האוזו הצ'יפורו Tsipouro המוגש בטברנות הצ"יפורו הייחודיות הנקראות צ"יפוראדיקה. המשקה הפופולארי משקה אלכוהולי בטעם אניס מזכיר כאמור את האוזו, לתחושת שלמות מוסיפים קוביית קרח או מים קרים פעולה שתשנה את צבעו לחלבי. תושבי וולוס מעדיפים אותו ע"פ האוזו , המיוצר אגב גם שם במקום . מוגש ובצ"יפורדיקו בבקבוקונים קטנים 25 מ"ל מלווה במזטים – מנות ראשונות, המבוססות בעקר על מאכלי ים – אוכל מזין ואיכותי. המקום לנסות וולוס שמתאפיין במוסדות רבים שכאלה. ביקור שלכם במסעדות או בטברנות יפגיש אתכם עם מגוון רחב של מאכלים, להלן מילון שמות מאכלים נפוצים מלווה (לעיתים) בתיאור קצר. חגיגות הצ'יפורו הן חוויה מחממת לב וגוף ונחוגה בחורף – חדש נובמבר – בכפרי הזגוריה שבצון יוון (ראה הזמנה לחגיגות הציפורו)

kishu chorta

טיגאנופסומי – Tiganopsomo – מאפה בצק ממולא בגבינת פטה.
ספצופאי – מאכל קדרה של אנשי ההר הגבוה.
גיבצ'י – Mosxaraki Tsipouro – תבשיל קדירה נתחי עגל עם פסטה עטויים גבינה אפויים חאנוםChanoum – נתחי בשר חזיר ברוטב בניחוח תפוזים.
מלינזאנובורקאקיה Melitzanompourekakia– רצועות חציל מגולל ממולא בשר טחון ברוטב אדום.
קאציקילמונאטו Katsiki Lemonato – תבשיל טלה ברוטב בניחוח לימון.
קולוקיטוטירופיטה Kolokithotiropitta – מאפה בצק ממולא דלעת וגבינת פטה.
Kolokithokorfadesקישואים ממולאים באורז וצמחי תבלין ברוטב עדין
Giaourtlou – נתחי חזיר ביוגורט ברוטב אדום מוגש ע"ג "פיתה"
Kleftiko – נתחי טלה, ירקות וגבינה עטופים בצק פילו.
Melitzana saganaki – תבשיל חציל אפוי בקדירת חרס במעטה רוטב אדום בכיסוי גבינה מותכת.
Saganaki metsovone – מאכל הבנוי על הגבינה מעושנת המקומית המיוצרת רק שם.
Metsovo hortopitta – פאי בצק מוקרם עשוי מתירס וממולא בירק.
Paidakia arniou– צלעות כבש עשויות בגריל פחמים – חבל"ז מעדן
Hortopitta – פאי בצק ממולא ירקות
Alevropitta – מאפה ייחודי המאפיין את זאגוריה מאפה – מזכיר פיצה – חריץ גבינה מתובל ומעט חמאה אפוי בתנור
Galotiri – גבינת חלב
Florina peppers – פלפלי פלורינה, ניתן למצוא אותם במגוון צורות בישול.
1. קלויים קצרות ומוסרת מהם הקליפה ברוטב שמן זית וחומץ.
2. ממולאים בגבינה ואפויים בתנור
3..ממולאים אורז ובשר וכ"ו.
Melitzana – סלט חצילים
Patates yemista – תפו"א ממולאים
Gavros salata – סלט אנשובי טרי
Taramasalata – סלט איקרה
Garides ti

תויים לייבוש

עוד מעט מוכנים לארוחה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ganites שרימפס מטוגן

Dolmades – עלי גפן ממולאים
Dolmas – כרוב ממולא

Skordalia
Loukaniko – נקניקיות
Kalamarakia  – קלמרי מטוגן
Arni sto furno  – כבש בתנור

ללקק את האצבעות !

פרטים על >> אוכל כשר ביוון  רוצים טיול ליוון, טיול מאורגן, טיול לנוסע העצמאי, מסלול טיול ייחודי – לכל הפרטים >>  הקלק כאן 

מלונות במרכז אתונה – ללא עמלת הזמנה נוספת

turkiz      malon katom      green

המלצות למסעדות ואוכל ייחודי בחצי האי פיליון  בזגוריה בוולוס באתונה ועוד מקומות >> צרו קשר 

טיולי אוכל וקולינריה ביוון רוצים פרטים: הקליקו כאן
לעוד פרטים, והרשמה לטיולי אוכל, נא >> צרו קשר
אם תרצו – נוכל לארגן לכם טיול שורשים פרטי לקהילות יוון – >>צרו קשר
Booking.com

כתיבת תגובה