טיול קולינרי לפיליון עם השף איל לביא

לפרטים נוספים צרו עימנו קשר

Booking.com

יחד עם השף איל לביא, יוצאים עכשיו למסע המרהיב והערב לחך בחצי האי פיליון, נשמח לחלוק עמכם את החוויה.

הטיול הקרוב : 24/9/24   – ההרשמה החלה 

לטייל במיתולוגיה יוונית ולהיות שותף במשתה האלים, חגיגה של אוכל יווני בהר פיליון בהובלת השף איל לביא
שמחים להזמין אתכן ואתכם לחוויה קולינרית מיתולוגית, טיול אל “פתחו של גן העדן האבוד” שם נהגו האלים היווניים זאוס וחבר רעיו לבלות את חופשותיהם. אולי גם לפגישה אקראית עם קנטאור מנמנם ביער לוחש סודות, לגלות את סודות המטבח היווני בטברנות שעל ההר להכיר את יוון האותנטית דרך עיניהם של בשלנים, מסעדנים, שפים ויצרנים קטנים במסע קולינרי בלתי נשכח.
חצי האי פיליון מרהיב וצבעוני, מוקף ים רחב ומפרצי טורקיז, חופים מדהימים וכפרי דייגים ההופכים אט אט לכפרי תיירות מבוקשים. הוא משופע יערות ערמונים, מטעי פרי על מדרונות ההר ועצי דולב בני מאות שנים… בכל עיקול דרך מתגלה נקודת חן אחרת: כפרים אותנטיים , כיכרות פסטורליות עם עצי דולב עתיקים, טברנות שמחות, עיירות ציוריות עם תושבים מסבירי פנים, ומסעדות מקומיות שמגישות מאכלים שלא תמצאו במקום אחר. המטבח הייחודי של חצי האי מושפע מחומרי הגלם מקומיים ותרבות בישול שהמקומיים משמרים וטכניקות הכנה מסורתיות שעוברות מדור לדור. באחד משיאי הטיול יעביר השף איל לביא  סדנת בישול המוקדשת למאכלים מסורתיים שכל אחד יוכל לאמץ ולהכין בביתו. נטייל בין המפרצים הכחולים והכפרים הנישאים מעל, נבקר במסעדות ביתיות וטברנות מקומיות, נאכל מזטים מסורתיים ודגים שעלו עם שחר ברשתות הדייגים, נשיק “יאמאס” עם ציפורו – תזקיק אלכוהול מקומי לאסקפיזם המושלם ונטעם יינות מקומיים מעולים מחבל תסאליה ונלמד על התפתחות עולם היין ביוון.
בקצב רגוע ועם רכב צמוד ומותאם למה שצריך, נטייל בין הכפרים, נפגוש מקומיים לבביים ונלמד את סודות המקום ואורח החיים הייחודי לאזור. נטבול בחופים עם מי טורקיז ולא נוותר על ביקור באגם ייחודי ובתופעה המרהיבה של המנזרים התלויים המהווים אתר מורשת עולמית. שבעים ומרוצים נסיים כל יום במלון הבוטיק שלנו למנוחה, מילוי מצברים וכמובן – ארוחת ערב מיוחדת.

• דברים שכיף להביא במזוודה
קצב הטיול הרגוע יותיר זמן שיטוט בחנויות ובשווקים מקומיים לטובת רכישת חומרי גלם, תבלינים, אלכוהול וכל מה שישמח את המזוודה ואת בני המשפחה.

הטיול הבא : 24/9/24  לפרטים והרשמה הקליקו עכשיו >> כאן

מסלול הטיול ותוכנית יומית
היום הראשון
נוחתים בשעות הבוקר באתונה,  ויוצאים לדרך. עוצרים על החוף לקפה ראשון,  ממשיכים לתרמופיליי שם התרחש הקרב האפי בין צבא ספרטה ובראשו המלך לאונידס לצבא הפרסי האדיר. בשעות הצהריים נגיע לעיר הנמל וולוס,  שם נקיים היכרות ראשונה עם הסובלאקי הנצלה בדרך ייחודית. נגיע למלון למנוחה והתרעננות.
את הערב נעשה בציפורדיקו – טברנה המגישה ציפורו  בליווי מזטים מבוססים על מאכלי ים. שמחים ומבושמים נחזור למלון לשנת לילה.

לינה בוולוס

היום השני
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נצא לטיול בחלקים המערביים והדרומיים של חצי האי. נערוך סדנת אפיית לחם זיתים מקומי,  נטייל בכפרי ההר ובכפרי הדייגים שעל החוף. אם מזג האויר יאפשר, גם נעצור באחד מהחופים היפיפיים לרחצה ולהתרעננות ונאכל ארוחת צהריים בטברנה מקומית על טהרת השלל שנדוג באותו היום.
נחזור למלון למנוחה ובערב נצא לטברנה מקומית לארוחת ערב ושיטוט חופשי בעיר.

לינה בוולוס

היום השלישי

לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור בוולוס. נבקר באנדרטת הזיכרון ליהודי העיר אשר נרצחו בשואה, נשוטט על הטיילת וגם נעצור בעסקים מקומיים, נטעם גבינות, מאפים, מעדנים יוונים ומבחר מתוקים. בחנות דגים מקומית נבחר דגים לארוחת הצהריים, ומשם נסור לשוק המקומי הקרוב בו נלקט מבחר ירקות ועשבי תיבול.
השף איל ישתלט על מטבח מקומי ויערוך סדנת בישול עם כל השלל שליקטנו וביחד נבשל ארוחת צהריים. לאחר הארוחה ננוח וניתן יהיה להשתמש בשירותי הספא של המלון ומשם נצא לערב טעימות יין במרתף יינות מיוחד בכיכר הכפר.
 נחזור מבושמים לשנת לילה במלון.

לינה בפורטריה

היום הרביעי

נתעורר בניחותא, נאכל ארוחת בוקר במלון ונצא לטיול בחלק המזרחי של חצי האי הידוע בנופיו המיוחדים ובחופיו הפראיים ונאכל ארוחת צהריים בטברנה קטנה ואותנטית במרומי ההר המנוהלת בידי גברת מקומית מיוחדת.
אחה"צ נחזור למלון למנוחה קצרה ונצא להליכה קצרה לטברנה קטנה וקסומה עם אוכל ביתי טעים מאוד, פשוט מאוד ולא מתחכם. בעלת הבית שהיא גם הבשלנית מארחת ביד רמה ושולטת על הסירים וצוות המטבח. מלצר חביב רץ, מחייך ומתקתק את העניינים – חוויה אותנטית.

לינה בפורטריה

היום החמישי
לאחר ארוחת בוקר במלון (ממליצים לא לאכול הרבה), נצא לסיור בכפרי ההר ליד המלון , ונבקר בחנות דבש גדולה ומיוחדת. משם נמשיך לחווה מקומית המתמחה בסגנון “FARM TO TABLE”  לסדנת בישול המבוססת על תוצרת החווה.
לאחר הסדנה נשים פעמנו לכפר מקריניצה הצופה על מפרץ פגאסטיקוס ועל וולוס ומוכר גם בכינויו “המרפסת של פיליון” , נשתה בניחותא כוס קפה ונהנה מהנוף המדהים הנשקף לעינינו.

בערב ניפגש עם אלני, בשלנית ומסעדנית מקומית לארוחת פרידה ונטעם מהתבשילים המופלאים שלה.  

לינה בפורטריה

היום השישי
נקום בניחותא , נאכל ארוחת בוקר במלון ונתחיל להדרים לקראת החזרה לאתונה.בדרך נעצור ביקב מקומי בו נלמד את תהליך ייצור היין וכמובן שגם נלגום ממנו. נעצור לארוחת ערב מוקדמת ומשם לשדה התעופה, ונחזור ארצה עם טעם של עוד.

הטיול הבא : 24/9/24

לפרטים נוספים על הטיול ומחירים הקישו   כאן

ליצירת קשר מהירה בווטסאפ במספר 0524043141

ניתן  לפנות גם במייל info@adventure-greece.co.il 

טיולים מומלצים