טיול קולינרי עצמאי

טיול בישול וקולינריה לנוסע העצמאי בחצי האי פיליון. הטיול הקולינרי שלנו  בחצי האי פיליון מתאים גם ל”נוסע העצמאי”.  משך התכנית הקלסית לטיול הקולינריה המומלץ היא טיול בן 4 ימים שמתחיל בשדה התעופה  – אתונה או סלוניקי – שם אתם אוספים את הרכב ששכרתם,  ויוצאים לכיוון חצי האי פיליון. מגיעים לוולוס ומשם מטפסים במעלה ההר לכפר פורטריה. כל הפרטים על הסדנה תוכלו לקרוא בהמשך הדף.  ניתן גם לשלב את הסדנה או שעורי בישול יומיים בני מספר שעות במהלך טיול עצמאי שאתם מתכננים לאזור פיליון. כמובן שאת כל התכנית אפשר לבצע גם בטיול מאורגן פרטי רק שלכם באמצעות מדריך מקומי שיפטור אתכם מההכנות והתאומים וגם ישלב  בתכנית טיול מהנה. לכל הפרטים >> צרו קשר ונשמח לסייע. עלות הסדנה – מינימום 4 משתתפים:  320 אירו למשתתף כולל לינות. המחיר אינו כולל טיסות, רכב שכור וארוחות מעבר לתכנית הסדנה.

          

להלן תכנית טיול קולינרי וסדנת בישול בפיליון יוון  בצוע עצמאי   

היום הראשון:

הגעה לפיליון  – צ’ק אין ב*מלון קבלת פנים ואפשרות לטייל בכפר הקרוב מקריניצה – 3 ק”מ). ארוחת ערב במסעדת איכותית. הארוחה כוללת סלט, מנת פתיחה, מנה עיקרית כוס יין או בירה.

היום השני

ארוחת בקר יוונית במלון. בשעה 11:00 שעור בישול עם השף המתקיים בחוות  תבלינים

בקר

מתחילים בלימוד הסודות להכנת קפה יווני מסורתי,  עוברים למנות ראשונות וסלטים, צאדזיקי Tzatziki, סלט יווני Greek salad, אמנות הספצופאי  Spentzofai של פיליון, עלי גפן ממולאים Dolmadakia  (אורז ובשר) ולסיום – עוגת חלב.

צהריים

לאחר סיום הבישולים וההכנות,  מסבים כולם סביב השולחן לטעום את מעשי ידינו. שי נאה הכולל  תפריטים, תבלינים מפיליון ואת הסינר שבו השתמשנו. וגם תעודה, מרשמים והוראות ההכנה של התבשילים.

הפסקה

ערב

בערב, ביקור במוזיאון הזית, ונקנח בטעימות מהשמנים והזיתים. ארוחת ערב קלה במסעדה הכוללת סלט, מרק, כוס יין או בירה ופירות.

היום השלישי   

ארוחת בקר יוונית במלון.

בקר

שעור בהכנת פאי יווני (Pites). הפאי היווני המפורסם  והוא מגיע במבחר צורות וטעמים, מתובל ואף  מתוק. ביקור בגן הירק שבחוות  התבלינים, ליקוט ירקות לקראת הכנת הפאי. נלמד להכין פילו ביתי  בעבודת יד. עכשיו נכין את הפאי ונאפה אותו בתנור עצים גדול. נלמד להכיר את צמחי התבלין של פיליון ונלגום להנאתנו תה צמחים מהר פיליון בהמתנה לסיום האפייה.

אחה”צ

תצאו להכיר את המראות והחופים הנפלאים  של פיליון, מילופוטאמוס, פפה נרו, דאמוחארי…

ערב

בערב מתכנסים במסעדת קריצה סביב שולחן המלא במגוון של מנות פתיחה – Mezedes

היום הרביעי

לאחר ארוחת הבקר המסורתית –  מסתיימת התכנית. .

מינימום 4 משתתפים  I  מחיר למשתתף מ – 320 אירו. תוספת ליחיד בחדר:90 יורו

המחיר כולל: לינות BB, סדנאות וארוחות כפי שמופיע בתכנית  I  המחיר אינו כולל טיסות, הסעות, ביטוחים  וכל מה שלא הוזכר במפורש.

להזמנת מקום >> לחץ כאן

>> חזרה לדף טיולי הקולינריה ולכל הפרטים והאפשרויות 

Comments are closed