סדנת בישול ביוון

 

 

סדנאות בישול בחצי האי פיליון

שמחים להציע לכם רשימת סדנאות בישול מעודכנת לשנת 2019.  ניתן לבחור סדנה – אחת או יותר – מתוך רשימת אלה המועדפות עליכם ועל פי טעמכם.  אפשר להגיע לסדרת סדנאות בטיול סביב נושא הבישול והכרת המטבח היווני,  ואפשר להזמין סדנת בישול בודדת בלבד. הסדנאות מתאימות  לכל מי שמתכנן בטיול הבא שלו ליוון לבקר בחצי האי פיליון כמו גם למי שכבר נמצא בעיצומו של טיול ביוון  ומזדמן או מתכנן לעבור או לשהות בחצי האי פיליון, אנו מציעים סדנאות בישול כיפיות בנות מספר שעות ובמבחר נושאים. הסדנאות נערכות בחווה ייחודית המגדלת ירקות אורגניים, צמחי תבלין ופירות. במקום גם פינת חי ופינת ליטוף. הבישול החוויתי נערך מול תנור עצים המוסיף ארומה וייחודיות לתהליך הבישול. חלקן של הסדנאות מתאים בהחלט  למשפחות וילדים. בסדנה מספר משתתפים קטן והיא מעצימה את החוויה היוונית שלכם בטיול ליוון.

רשימת סדנאות הבישול בחצי האי פיליון 2019 

  1. סובלאקיSouvlaki  המנה היוונית הכי מפורסמת בעולם.

קבלת הפנים תכלול תה הרים חם או משקה דובדבנים תוצרת בית – בהתאם לעונה – תטעמו במהלך הסדנא מזטים יווניים קלאסיים מלווים בכוסית “צ’יפורו” שתפתח לנו צוהר לתרבות האוכל היוונית. בסדנה תלמדו להכין “ארוחה מלאה בפיתה” הכוללת נתכי בשר עוף או בשר “מקומי” (בשר חזיר) צאזיקי, ועוד מטעמים כל זה עטוף  ב”פיתה יוונית”. תלמדו ליישם מבחר טכניקות וטיפים חשובים ביותר  הכוללים את הסודות להכנת סובלאקי יווני אמיתי. בתום ההכנות תסבו לשולחן לטעום ממעשה בתוספת סלט עונתי וכוס בירה. בתום הסדנא, נפרדים בברכה מניפים בשמחה את תעודת ההשתתפות שתקבלו.

  1. הכנת מאפה יווני פילו תוצרת בית – chortopita או spanakopita

מתחילים כרגיל בלגימת תה הרים מענג או משקה דובדבנים תוצרת בית. בסדנה תלמדו להכין את המאפים המפורסמים  chortopita או .spanakopita פאי העשוי בצק פילו מסורתי תוצרת בית, במילוי ירקות טריים ועשבי תיבול שזה עתה קטפתם בחווה. הירקות ועשבי התיבול עוברים אידוי ומלווים בניחוח עדין של טריות. בתום ההכנה אופים בתנור המוסק בעץ. ובינתיים, עד סיום האפייה מכינים  קציצות זוקיני – קישוא – מטוגנות מלוות ברוטב יוגורט ארומטי מועשר בצמחי תבלין שזה עתה לוקטו מגינת החווה. בתום האפייה מסבים לשולחן לארוחה שמחה  מעשי ידיכם, בתוספת  סלט יווני משובח ויין. במהלך הסדנה תהיה לכם הזדמנות לטעום מנות “meze”קטנות מסורתיים יחד  עם המשקה המקומי המפורסם “Tsipouro”. בסיום הסדנה תיפרדו לשלום עם מתנות קטנות ותעודת השתתפות.

  1. מוסאקה Moussaka וחלווה Halva

מתחילים כרגיל בלגימת תה הרים מענג או משקה דובדבנים תוצרת בית. בסדנא זו תלמדו  כיצד להכין  מוסאקה יוונית, אחת המנות היווניות המפורסמות ביותר. את האוכל המיוחד הזה שיש בו חצילים כמרכיב עיקרי תלמדו לבשל בדרך פשוטה, אפוי לאט באש תנור העץ  של החווה. עד שהמוסקה מוכנה תכינו  את ה”סאגנאקי” – גבינה מטוגנת יוונית בשמן זית, וגם תלמדו כיצד להכין “חלבה” – קינוח מתוק של סולת עם צימוקים.  תוך כדי הסדנה תחשפו למנות “meze” קטנות מסורתיים ויחד  עם המשקה המקומי המפורסם “Tsipouro” תושלם חווית הלמוד על התרבות היוונית שמאחורי האוכל היווני. בסיום הסדנה תיפרדו לשלום עם מתנות קטנות ותעודת השתתפות.

  1. סודות המטבח של הר פיליון

מתחילים כרגיל בלגימת תה הרים מענג או משקה דובדבנים תוצרת בית. היום תתרכז הסדנא בבישול ירק  “פראי” הגדל בטבע,   בשילוב  עם “ביצים חרוכות” וגם מאפה מסורתי של “לחם גבינה”  בניחוח שקשה לעמוד בפניו, תלמדו ליישם כמה מהמתכונים המסורתיים של הר פיליון. תצאו אל גן הירק ללקט את הירק וביצים טריות מהלול שבחווה ותשבו ללמוד  כיצד להפוך “חורטה (מן תרד בר) מה אבגה” – Horta me avga ירק בר מבושל עם ביצים חרוכות למעדן. במקביל תכינו להשלמת הארוחה  “Tiropsomo” – לחם גבינה משגע. תלמד ללוש את הבצק, להוסיף גבינת פטה יוונית, שמן זית כתית מעולה ומנטה. שום דבר לא יכול לעמוד למול הטעם הזה של לחם אפוי חם. בקיצור, עוד טיול טעים בתרבות האוכל המקומית המסורתית. בין לבין, תוכלו ללגום צ’יפורו מקומי, מזטים קטנים, סלט ירקות מקומי ויוון לבן מקומי. בסיום הסדנה תיפרדו לשלום עם מתנות קטנות ותעודת השתתפות.

  1. חגיגה של טעמים וצבעים (מבשלים ( Lathera /Ladera עולם ה”ממולאים –  Gemista

אחרי לגימת תה ההרים המסורתי (או משקה הדובדבנים החמצמץ)  תתכנסו לחגיגת בישול של צבעים וטעמים. תלמדו איך להכין “ממולאים” – “Gemista” אפויים,  עגבניות ממולאות ופלפלים עם אורז באמצעות המרכיבים הטריים והטבעיים שלקטתם בחווה. בחווה גדלים ירקות טריים, צמחי תבלין  כמו, אורגנו, טימין, פטרוזיליה ועוד,  ועצי זית מהם מפיקים שמן זית כתית מעולה.  “פותחים” שולחן שבו הממולאים “Gemista” מלווים עם גבינת פטה יווני עטופים בבצק פילו עם דבש פיליון ו”שקשוקה” יוונית מסורתית בשם “Strapatsada” שנעשית בעגבניות מגורדות וביצים טריות שזה עתה נאספו מהלול של החווה. סלט טרי מקומי ועוד כמה מזטים נהדרים מלווים ביין לבן מקומי יעצימו את החוויה. בסוף השיעור אנו נפרדים לשלום לאורחנו עם מתנות קטנות ותעודת השתתפות

  1. הסודות של פיליון 2 לגלות את סודות המטבח בהר  Pelion

קבלת הפנים בחווה תהיה מלווה בתה הרים חם שיפתח את החושים. בסדנא זו תוכלו ללמוד כמה מתכונים מסורתיים המאפיינים את הר פיליון. תלמדו איך להכין “Spentzofai” – מאכל קדירה מרתק הכולל  נקניקיות יווניות ופלפלים ברוטב עגבניות טריות, מאכל זה מאפיין את אנשי ההר והוא נהדר לימי החורף.   המאכל השני שתלמדו מכוון לפאי גבינה “בוגאצה – Bougatsa” ,   גבינת פטה יוונית הממלאת בצק פיליו האפוי באש תנור העץ.  לעתים ה”בוגאצה” – ממולאים בקרם מתוק עם קינמון וורסיה מתאימה להשלים את התפריט הזה. במהלך הסדנה תהנו מהזדמנות לטעום מזטים קטנים מסורתיים “meze” עם המשקה המקומי המפורסם “Tsipouro” וללמוד על התרבות היוונית מאחורי האוכל היוונית. האוכל יוגש מלווה בסלט עונתי ויין לבן יווני. בסוף השיעור נפרדים לשלום ולכם כמזכרת ימסרו מתנות קטנות וכמובן תעודת השתתפות

מחירים (מינימום 2 משתתפים מכסימום 20)

מחיר סדנא בודדת:

מינימום 2 משתתפים –  65 אירו למשתתף

3-5 משתתפים          –  60 אירו למשתתף

6-14 משתתפים        –  55 אירו למשתתף

15-20                     –  50 אירו למשתתף

 

 

עוד פרטים  והרשמה >>  סדנת בישול בפיליון 

 

 

 

 

 

Comments are closed